maandag 22 juli 2013

20.07.2013 Heracles - Coventry City 1-1

De kop is eraf voor het seizoen 2013/14. De eerste wedstrijd die ik dit seizoen bezocht, was de oefenpot tussen Heracles en Coventry City. De wedstrijd werd gespeeld op het sportpark van TVC ’28 in Tubbergen.

De supporters van Coventry hebben het momenteel zwaar te verduren. De club zit in zwaar weer en de directie heeft besloten dat met ingang van dit seizoen de thuiswedstrijden in het stadion van Northampton Town gespeeld zullen worden. De kosten voor het eigen stadion kunnen niet meer worden betaald. De afstand tussen Coventry en Northampton is 55 kilometer.

Op dezelfde dag als deze wedstrijd was er een grote protestmars in Coventry met als slogan ‘Keep Cov in Cov!’. Het werd een indrukwekkende mars waaraan ruim 7.000 Sky Blue fans aan deelnamen.

Deze wedstrijd was voor Coventry City een onderdeel van hun trainingskamp in Nederland. Naast de wedstrijd tegen Heracles was het de bedoeling dat er ook tegen Go Ahead Eagles(in Terwolde) en Willem II(in Garderen) geoefend zou worden. Ondanks alle malaise reisden toch nog 21 supporters de club achterna naar Nederland.

Maar de gifbeker was nog niet leeg voor deze groep supporters. Nog geen week voor de wedstrijd Go Ahead Eagles - Coventry besloot de burgervader van de gemeente Voorst(waar Terwolde onder valt) deze te verbieden. Als reden werd aangegeven dat er een gewijzigde situatie in de risicosituatie was. Even later bleek dat de Coventry fans ook niet naar de wedstrijd Willem II – Coventry konden, omdat de burgervader van de gemeente Garderen eisde dat deze zonder publiek gespeeld zou worden.

Gelukkig was de burgervader van Tubbergen niet kinderachtig en kon deze wedstrijd gewoon en zonder beperkingen doorgaan. De Coventry fans zagen hun club verdienstelijk met 1-1 gelijkspelen tegen Heracles. Supporters van beide clubs stonden gemoedelijk door elkaar en genoten van de wedstrijd, de zomerzon en een drankje.

De kans is zeer gering, maar hopelijk komt het nog goed met Coventry en is het een schrale troost voor ze dat er deze zomer meer wedstrijden werden verboden.

Statistieken:
Datum: 20 juli 2013
Wedstrijd: Heracles – Coventry City 1-1
Doelpunten: 3. 0-1 Baker, 33. 1-1 Navratil
Competitie: vriendschappelijk
Stadion: Sportpark de Grote Moat, Tubbergen
Toeschouwers:  ?

Foto's
Geen opmerkingen:

Een reactie posten