dinsdag 4 oktober 2011

26.07.2008 Kickers Emden - Wuppertaler SV 1-0

Zaterdagochtend rond kwart over 9 vertrokken mijn vriendin en ik vanaf ons vakantiehuisje in de buurt van Uelsen naar Emden. In Emden stond de wedstrijd tussen Kickers Emden en Wuppertaler SV op het programma. Dit was één van de wedstrijden uit de 1e speelronde in de nieuw gevormde 3. Liga, het nieuwe paradepaardje van het Duitse voetbal. Voor mij zou dit mijn 2e bezoek aan het Embdena Stadion worden, want in het seizoen 05/06 heb ik daar Kickers Emden - Carl Zeiss Jena bijgewoond, een competitiewedstrijd uit de toenmalige Regionalliga Nord(de voorloper van de 3. Liga)

Na een voortvarende rit bereikten we na een kleine anderhalf uur het centrum van Emden. We waren ruim op tijd, dus hadden we nog alle tijd om het centrum in te gaan. Na daar wat rondgelopen te hebben gingen we richting het stadion. Het voordeel is dat ik al wist waar het lag en als je naar het centrum rijdt rij je al langs het stadion. Bij het stadion zijn ruim voldoende parkeermogelijkheden en voor 1 euro konden we onze auto pal naast het stadion parkeren, wat we dus ook deden. Nu was het nog kaarten voor de wedstrijd halen en naar binnen. We kochten kaarten voor de overdekte zittribune aan de lange zijde.

We waren wel erg op tijd, want de verkooppunten voor de hapjes en drankjes waren nog dicht en 2 ijverige stewards waren in ons vak nog met een sopje de stoelen aan het schoonmaken. Wij doodden de tijd met het lezen van het programmaboekje en de seizoensgids.

Het stadion bestaat uit een overdekte tribune aan de lange zijde met aan de zijkanten staanplaatsen en daartussen zijn de zitplaatsen gevestigd. Aan de andere lange zijde is een onoverdekte staantribune gevestigd en achter deze staantribune is een noodzittribune geplaatst welke plaatsbiedt aan 500 toeschouwers. Tevens is op de noodtribune de stadionspeaker gevestigd en kan hier de pers plaatsnemen. Deze tribune is gebouwd om aan de voorwaarden voor de nieuwe 3. Liga te voldoen. Achter één van de doelen is een overdekte staantribune gevestigd, welke hooguit uit 3 treden bestaat over de hele breedte van het veld. Aan de andere korte zijde zijn 2 onoverdekte staantribunes waar de fans van de bezoekende partij plaats kunnen nemen. Ook is er een gedeelte op de zittribune waar wij zaten gereserveerd voor supporters van de bezoekende partij.

Het stadion kan 7.200 toeschouwers herbergen, maar volgens een man die met mij een gesprek aanknoopte verwachtten ze vandaag rond de 5.000 toeschouwers. Uiteindelijk bleken dit er 4.279 te zijn, waarvan een goede 600-700 Wuppertaler fans. Tevens vertelde de beste man dat de plannen voor een nieuw te bouwen stadion al klaar liggen, echter is het geld nog een probleem.

Het viel me op dat de mensen uiterst vriendelijk waren en gewoon een gesprek met je beginnen. Tevens zagen we een Nederlandse vlag met de tekst Delfzijl en het Kickers logo erop getekend. Deze club uit Ostfriesland heeft dus ook aanhangers in Nederland.

Om stipt 2 uur floot scheidsrechter Gräfe voor de aftrap van de wedstrijd. Tot de 25e minuut gebeurde er weinig, beide ploegen tasten elkaar af, maar de thuisploeg had een licht overwicht in de openingsfase. In de 25e minuut kregen de gasten uit het niets een niet te missen kans, maar de speler van Wuppertal schoot de bal pardoes over het doel. Waarschijnlijk schrok hij ook van deze mogelijkheid. Vervolgens trok Emden het spel naar zich toe en nog geen 5 minuten later kregen der Kickers een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Moosmayer van Kickers Emden liet deze buitenkans niet onbenut en krulde de vrije trap prachtig in de verre hoek 1-0!
Dit was dan ook de ruststand.

In de 2e helft kregen beide clubs nog enkele mogelijkheden, maar gebeurde er op het veld niets noemenswaardigs meer. Dit zal ook met het weer te maken hebben gehad, want op het tijdstip van spelen was het kwik net boven de 30 graden. Na het laatste fluitsignaal ploften een aantal spelers van beide teams op de grond om bij te komen. Het enige opvallende wat nog gebeurde was dat een aantal Emden en Wuppertaler fans bij het uitvak bij elkaar probeerden te komen. Maar de polizei was er snel bij en verdreef de Emden fans weer naar de tribunes.

Na de wedstrijd stonden de agenten nog in het gareel om ervoor te zorgen dat de 'ultras' van beide clubs niet bij elkaar konden komen. Wij hebben hier echter geen last van gehad. Ondanks dat de drukte met auto's, fietsers en wandelende supporters konden we snel de parkeerplaats verlaten en zaten we vlot op de snelweg richting Meppen/Oberhausen en tegen 6 uur in de middag waren we weer bij ons vakantiehuisje.

Statistieken:
Datum: 26 juli 2008
Wedstrijd: BSV Kickers Emden - Wuppertaler SV 1-0
Doelpunten: 33. 1-0 Moosmayer
Competitie: 3. Liga, Duitsland
Stadion: Embdena Stadion, Emden(Duitsland)
Toeschouwers:  4.278
Entree: € 22,=

Foto’s:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten