zondag 7 augustus 2011

30.05.2010 Union Solingen - KFC Uerdingen 3-6

Twee goede vrienden van me waren weer eens over uit het westen van het land en als ze op bezoek zijn trachten we dit te combineren met een wedstrijd bij onze Oosterburen. Het was eind mei, dus de meeste competities waren al afgelopen. In Duitsland wordt in de lageren regionen nog vrolijk gevoetbald, dus er moest nog wel een voetbalpot te vinden zijn.

Bij mij thuis hadden we nog niet echt een beslissing genomen naar welke wedstrijd we zouden gaan. Rinus opperde om naar Wattenscheid te gaan, maar daar was ik al een keer geweest en daarbij speelde ze tegen een 'II'-team. Niet echt heel aantrekkelijk dus. Zelf had ik gezien dat Union Solingen thuis speelde tegen KFC Uerdingen in de Niederrheinliga(6e divisie Duitsland). De club, in de jaren negentig nog uitkomend in de Bundesliga, wilt graag hogerop. Maar ook was die missie dit seizoen weer hopeloos gefaald. Ze hadden zelfs de Braziliaan Ailton gehaald. Al was de man een kilootje of 40 dikker, dan in zijn  glorietijd bij Werder Bremen.

Onderweg vanuit Almelo hadden we op de Duitse Autobahn nog wat tegenslag. Het was druk op de weg en het was zeer regenachtig, maar nog net op tijd waren we in Solingen. Wij dachten mooi voor het eerste fluitsignaal in het stadion te zijn, maar dat feest ging niet door. Normaal kijk ik even op internet waar het stadion ongeveer ligt, maar door de last-minute beslissing had ik dat nu niet gedaan. Normaal is er een goede bewegwijzering in de Duitse steden naar stadions, maar dat was vandaag in Solingen ook niet het geval. Op de gok reden we naar het centrum en na een paar keer vragen werden we overal naartoe gestuurd, behalve naar het Stadion aan de Hermann-Löhns-Weg. Uiteindelijk hebben we het stadion gevonden, maar de 1e helft was al lang en breed bezig.


Het stadion bestaat uit één grote overdekte zittribune met daarvoor een onoverdekt staangedeelte. Voor de rest bestaat het stadion uit onoverdekte staantribunes. Op de wedstrijd waren ongeveer 650 toeschouwers afgekomen, waarvan een goede 300 uit Uerdingen. Er stond ook niets meer op het spel voor beide teams. Solingen stond stijf onderaan en Uerdingen was wederom geen kampioen geworden.Bij binnenkomst, de wedstrijd was al een klein half uurtje bezig, bleek dat er al flink op los gescoord. Het stond namelijk al 2-3 voor Uerdingen. Voordat we het verdere verloop gingen aanschouwen trakteerden we onszelf eerst op een biertje en een heerlijke bratwurst. De 22 acteurs hadden wel zin in een doelpuntrijke middag, want er werd nog flink op los gescoord. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 3-6 voor KFC Uerdingen. Het restant van de 1e helft hebben we vanachter de goal bekeken en de 2e helft hebben we plaatsgenomen op de staantribune voor de hoofdtribune.

Ondanks het geringe bezoekersaantal zat de sfeer er goed in bij beide supportersgroepen. Dit ging gepaard met veel vuurwerk en gezang. Of dit nou kwam door het scoreverloop, dit de laatste wedstrijd van het seizoen was of misschien wel de laatste wedstrijd van het 1e elftal van Union Solingen(wat later ook bleek) ik durf het niet te zeggen. Maar een leuke middag was het zeker! Ondanks het troosteloze seizoen werden de spelers van Union Solingen na de wedstrijd nog bedankt voor de bewezen diensten door hun aanhang. Na dit tafereel aanschouwd te hebben besloten wij weer richting de auto te gaan. Dit werd nog even tegengehouden door de heren van de politie, omdat de Uerdingen fans eerst weg moesten. Na een kleine 10 minuten konden we dan naar de auto en waren we tegen een uurtje of 7 weer in Almelo.Statistieken:
Date: 30.05.2010
Match: Union Solingen – KFC Uerdingen 3-6
Goalscorers: 6. 0-1 Ailton 0-1, 14. 0-2 Tekkan, 16. 1-2 Amertey, 19. 1-3 Tekkan, 30. 2-3 Esselborn, 45. 3-3 Meier, 64. 3-4 Raiff, 72. 3-5 Albayrak, 85. 3-6 Maas
Competition: Niederrheinliga, Duitsland
Ground: Stadion am Hermann-Löhns-Weg, Solingen(Dui)
Attendance: 650
Ticket: 6 euro?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten