dinsdag 20 september 2011

02.04.2010 Helmond Sport - Telstar 0-1

Op goede vrijdag moest Telstar een belangrijke uitwedstrijd spelen tegen Helmond Sport. De thuisclub had de punten nodig om nacompetitie te halen en de Witte Leeuwen waren met Fortuna Sittard en FC Oss in een strijd verwikkeld tegen degradatie was.

Een goede reden om mijn favoriete club in Helmond te supporten. Voor veel mensen is goede vrijdag een vrije dag, dus onderweg hadden we niet veel last van files. Een kleine 3 kwartier voor de wedstrijd begon reden we de parkeerplaats op van het uitvak bij Sportpark de Braak. Het stadion is vooral bekend door de woningen achter één van de doelen waar geen tribune is. De bewoners zitten dan op het dak van hun schuurtje of vanuit het raam een voetbalpot te kijken. Het stadion stelt voor de rest niet veel voor en bestaat uit 3 losse tribunes. Het uitvak is gevestigd op de tribune aan één van de lange zijde.

Er was een redelijke groep Telstar supporters afgereisd naar Helmond. De Witte Leeuwen hadden deze support ook hard nodig, want 4 speelronden voor het eind van de competitie was de situatie penibel. Dus de heren voetballers wisten wat er moest gebeuren, winnen!

De 1e helft ging gelijk op en hadden beide teams de mogelijkheid om de score te openen, maar dit gebeurde niet waardoor de wedstrijd met brilscore de rust in ging. Vlak na rust wist Erwin Koen een fout van een Helmond verdediger genadeloos af te straffen, 0-1! De Telstar spelers en supporters gingen na dit doelpunt compleet uit hun dak! Het restant van de 2e helft leek wel een eeuwigheid te duren en de spanning droop eraf. Gelukkig wisten de Witte Leeuwen hun voorsprong met verve te verdedigen, waardoor er met 1-0 werd gewonnen! Telstar won hierdoor 3 belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Statistieken:
Datum: 2 april 2010
Wedstrijd: Helmond Sport – Telstar 0-1
Doelpunten: 50. Koen 0-1
Competitie: Jupiler League
Stadion: Sportpark de Braak, Helmond
Toeschouwers:  3.133
Entree: € 10

Foto’s:Geen opmerkingen:

Een reactie posten