dinsdag 27 september 2011

25.09.2011 Telstar - SC Veendam 1-1

Na bijna een jaar(uitgezonderd de Open Dag) werd er weer eens een bezoek gebracht aan Sportpark Schoonenberg. Telstar moest het opnemen tegen SC Veendam. Beide clubs hadden geen beste week achter de rug. De clubs waren samen met Willem II de bekerschlemielen van de afgelopen bekerronde. Alle drie de clubs moesten het onderspit delven tegen een amateurclub. Dus zowel Telstar als Veendam konden wel een overwinning gebruiken na deze blamage.

Telstar is de competitie redelijk begonnen, met 2 overwinningen en een gelijkspel. Deze punten werden allemaal thuis behaald. Buitenshuis werd er verloren van Go Ahead, Willem II en Eindhoven. De uitwedstrijden tegen Go Ahead en Willem II ben ik zelf geweest en hadden absoluut niet verloren hoeven te worden. Veendam is de competitie minder rooskleurig begonnen, maar vorige week behaalden ze hun eerste overwinning in de streekderby tegen Emmen.Na een familiebezoek was het tijd om naar het stadion te gaan. Bij het stadion aangekomen zagen we dat het Jupiler Promotie Team gezellig aan het tafelvoetballen was met supporters en oplaasbare handjes uitdeelde. Wij lieten dit aans voorbij gaan en haalden onze kaarten op om vervolgens het stadion in te gaan. Er heerste een prima, onstpannen sfeertje in het stadion. Het kon natuurlijk ook niet anders met het heerlijke zonnige weer.

We zaten klaar voor een heerlijke pot voetbal en we verwachten natuurlijk ook wat na de heerlijke pot van vorige week in Tilburg. Uit Veendam hadden 13 supporters de moeite genomen om deze wedstrijd te bezoeken. Na de wedstrijd kon ik me goed voorstellen dat ze andere dingen hebben gedaan met dit heerlijke weer. Er werd door de voetballers een matige pot voorgeschoteld. Na zeer goed voetbal in de vorige 2 competitierondes van Telstar was het deze middag van een bedenkelijk niveau. Bij Veendam had ik het gevoel dat ze niet beter konden.Telstar begon goed aan de wedstrijd en kwam na een kleine 10 minuten terecht op voorsprong, dankzij spits Plat. Waar de Witte Leeuwen er in Tilburg bovenop zaten mochten de gasten uit Veendam rustig opbouwen. Gelukkig deed Veendam weinig met het balbezit. Telstar kreeg in het restant van de eerste helft nog een paar goede mogelijkheden om de score te verhogen, maar deze kansen werden niet benut. Voor de rest was het niet goed wat Telstar na de openingstreffer liet zien.De 2e helft zaten de gastheren nog met hun hoofd boven de thee, want na nog geen 2 minuten werd de gelijkmaker gescoord door de gasten. Bij Telstar ontbrak het deze middag aan een stuk passie, beleving en strijd! Daarnaast had de KNVB iemand naar Velsen-Zuid gestuurd die dacht dat hij zijn instrumentje niet voor niks in zijn handen had. De beste man vond het nodig om gemiddeld om de 20 seconden op dat ding te blazen. Echt te irritant voor woorden en vaak ook onbegrijpelijke beslissingen. Dankzij de beste man kon het ook nooit een wedstrijd worden. Veendam kreeg nog een stuk of 4 grote kansen om met de overwinning aan de haal te gaan, maar gelukkig wisten de Veenkolonialen het net ook niet meer te vinden.Telstar kon in de 2e helft werkelijk niks tegenover brengen, tot ver in blessuretijd. Invaller Holwijn ging alleen op de keeper af en waar het stadion aan de winnende treffer dacht, daar dacht Holwijn er anders over. Hij wist de bal meters over het doel te peren en ik denk dat hij met zijn schot wel een plezierjacht in het Noordzeekanaal heeft geraakt. Helaas, maar het was ook absoluut tegen de verhoudingen in geweest als hij had gescoord. Al malen supporters daar natuurlijk niet om. Telstar mocht blij zijn met een punt. De spelers van Veendam zullen ongetwijfeld wat teleurgesteld de bus in zijn gegaan, want voor hun had er deze middag absoluut meer in gezeten.Statistieken:
Datum: 25 september 2011
Wedstrijd: Telstar – SC Veendam 1-1
Doelpunten: 8. Plat 1-0, 47. Lambooij 1-1
Competitie: eerste divisie
Stadion: Sportpark Schoonenberg, Velsen-Zuid
Toeschouwers:  1.763
Entree: € -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten