dinsdag 11 oktober 2011

11.10.2008 Nederland - IJsland 2-0

Mijn vriendin had nog nooit een wedstrijd van Oranje bezocht, dus werd het tijd om dat eens te gaan doen. Ondanks het carnavalpubliek wat op deze wedstrijden afkomt zijn we toch Nederlanders en supporten we Oranje. De laatste 2 kwalificaties had ik een passe-partout, maar daar had ik geen behoefte meer aan. Ik vind het leuk om een wedstrijd van Oranje te bezoeken, maar kan me ook kapot ergeren aan het publiek. Weinig fanatisme,ze komen niet verder dan Hup, Holland, Hup en de één is nog raarder uitgedost dan de ander.

Van te voren het programma bekeken en dit was toch de leukste wedstrijd in de kwalificatiereeks om te bezoeken. Daarnaast was het in de Kuip en op een zaterdag. Deze dag was het prima weer en we gingen op tijd weg vanuit Almelo. In Rotterdam parkeerden we de auto op de parkeerplaats bij de honkbalvelden van Sparta en Feijenoord. Van hieruit gaat de tram naar het stadion. Bij het stadion zag je al veel Oranje supporters en enkele Ijslanders. Voor vertier werd verzorgd door de diverse sponsors van Oranje. Na een patatje genuttigd te hebben gingen wij het stadion in. We waren erg vroeg, maar ondanks dat was het erg vermakelijk. Diverse personen met wortels, een voetbalveld of een molen op hun hoofd waren hun vlaggen aan het ophangen. Uiteraard consternatie, want ze willen allemaal het beste plekje voor hun vlaggen met ludieke teksten als Stadkanaal, Margraten en Zwolle.

Het stadion liep redelijk vol en er waren ook nog wat Ijslanders die de moeite hadden genomen om deze wedstrijd te bezoeken. Na wat gegeten te hebben gingen we het stadion in. We waren als één van de eersten, maar nu konden we wel genieten van de taferelen rondom het ophangen van de vlaggen. Verschillende personen waren druk bezig met het ophangen van hun vlaggen met originele teksten als Zutphen, Zwolle en Stadskanaal.  Zodra een andere vlag maar gedeeltelijk over hun vlag werd gehangen kwamen ze als een dolle aangerend en gaven aan dat dat toch niet kon. Een erg vermakelijk tafereel als iemand met een wortel op zijn hoofd een discussie ziet voeren…

Maar goed door dit vermaak vloog de tijd en kon de wedstrijd beginnen. De Kuip was redelijk gevuld voor dit kwalificatieduel. Nederland had meteen een overwicht en kreeg in de 14e minuut was het raak. Oranje kwam verdiend op voorsprong door een treffer van Mathijsen. Hierna kreeg Nederland nog enkele goede kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar deze werden niet benut. De IJslanders konden hier niets tegen overbrengen, behalve de supporters van het vulkaaneiland. Halverwege de 1e helft lieten enkele supporters een ludiek spandoek zien met de tekst: We have got your money. Dit vanwege het Icesave debacle. Maar enkele overijverige stewards namen het doek in beslag. Een erg trieste reactie.

De 2e helft kwamen de IJslanders goed uit de startblokken en zowaar creëerden ze een paar goede mogelijkheden, wat voor hachelijke situaties voor het doel van Oranje zorgden. Maar de IJslanders wisten hier geen gebruik van te maken. Na deze korte storm op het doel van Oranje zakt het niveau ver weg. In de 65e minuut wist Huntelaar nog te scoren en kwam Nederland op een comfortabele 2-0 voorsprong. Voor de rest gebeurde er niks spannends op het veld. Wij zaten vlakbij het ‘fanatieke’ Oranje vak en daar was het genieten. Enkele laveloze kanslozen probeerden elkaar op het gezicht te slaan. Heerlijk vermaak, omdat ze nog te dronken waren om op hun benen te staan.

Na de wedstrijd de tram naar de parkeerplaats gepakt en daar hebben we anderhalf uur in de auto zitten wachten voordat we van de parkeerplaats konden rijden. De parkeercontroleurs hadden het totaal niet in de hand, dus was het één grote chaos op de parkeerplaats.

Statistieken:
Datum: 11 oktober 2008
Wedstrijd: Nederland – Ijsland 2-0
Doelpunten: 14. 1-0 Mathijsen, 64. 2-0 Huntelaar
Competitie: kwalificatie WK2010
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers:  37.500
Entree: € 35,=

Foto’s:Geen opmerkingen:

Een reactie posten