dinsdag 11 oktober 2011

24.09.2008 sv Spakenburg - Telstar 0-1

Voor de 2e ronde van het bekertoernooi had Telstar een uitwedstrijd geloot tegen de winnaar van de wedstrijd tussen sv Spakenburg en vv Gemert. Spakenburg wist deze wedstrijd in de verlenging te winnen, waardoor de Witte Leeuwen naar het plaatsje aan de Ijsselmeer mochten. Dit zijn toch de leukere wedstrijden in het seizoen, want het gaat het ergens om, je bezoekt een nieuw complex en het is weer eens wat anders dan Sportpark de Braak of het Jan Louwers Stadion.

Zodoende gingen mijn vriendin en ik na het werk naar Spakenburg. Het was niet echt druk op de weg en een klein uur later reden we de parkeerplaats op bij Sportpark de Westmaat. Het sportpark herbergt 2 voetbalclubs namelijk Spakenburg en aartsrivaal Ijsselmeervogels. Twee grote voetbalclubs uit het Nederlands amateurvoetbal en beide clubs hebben ook een mooi complex. Het kan ook niet anders want beide clubs proberen elkaar op wat voor manier dan ook de loef af te steken.

Persoonlijk vind ik de eerste 3 rondes van de beker ook het leukst, omdat er dan nog een aantal amateurclubs meedoen. Deze avond was het prima vertoeven bij sv Spakenburg. De club heeft een erg mooi complex aan de rand van het Eemmeer. Aan de lange zijde heeft de club een mooie overdekte zittribune en aan de overkant een overdekte staantribune. Achter het doel waar wij stonden hebben ze een onoverdekte staantribune van 3 rijen hoog.

Volgens de officiële berichten waren er 1.500 toeschouwers op deze bekerwedstrijd afgekomen. Telstar begon meteen fel aan het duel en binnen een paar minuten kwamen ze op een 1-0 voorsprong dankzij rechtsback Willemsen. In het verdere verloop van de wedstrijd vond Telstar het allemaal wel best. Ze lieten de gastheren voetballen en Spakenburg kreeg nog een paar goede mogelijkheden om langszij te komen, maar de blauwen wisten het net deze avond niet te vinden. Telstar had het eerder af moeten maken, maar ze maakten het zichzelf onnodig moeilijk. Een geluk dat de blauwen hun vizier niet op scherp hadden staan en daardoor bekerde Telstar verder.

Het was een leuk avondje op Sportpark de Westmaat, waar ze ook nog een fanatiek groepje supporters hebben. De capo van dit groepje was ook genieten, omdat hij om de vijf minuten door zijn megafoon “Telstar motherfuckers” scandeerde. Tsja, je moet er maar op komen. 

Statistieken:
Datum: 24 september 2011
Wedstrijd: sv Spakenburg – Telstar 0-1
Doelpunten: 4. 0-1 Willemsen
Competitie: KNVB beker, Nederland
Stadion: Sportpark de Westmaat, Bunschoten-Spakenburg
Toeschouwers:  1.250
Entree: € 7,=

Foto’s:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten