dinsdag 8 november 2011

26.08.2007 Alemannia Aachen - Kickers Offenbach 4-0

Soms heb je van die stadions en die moet je gezien hebben voordat ze tegen de vlakte gaan. Soms lukt het om er een wedstrijd te zien, maar er zijn er ook genoeg waar ik helaas geen wedstrijd heb kunnen aanschouwen. Bij de vorige thuishaven van Alemannia Aachen, Tivoli, is het me wel gelukt!
In augustus 2007 had ik de gelegenheid om er een wedstrijd te bezoeken. Joost een fanatiek Roda, Aachen en Exeter supporter, die ik ken via een voetbalforum, kon ik 2 kaarten regelen. We zouden de thuiswedstrijd tegen Kickers Offenbach bezoeken.
Op tijd vertrokken we vanuit Heemskerk richting Aachen, maar eerst moesten we Joost nog even bij hem thuis pikken. Na dat gedaan te hebben reden we nog geen 20 minuten later de parkeerplaats bij het stadion op. We gingen meteen naar het stadion waar de kaarten klaar lagen. Na deze opgehaald te hebben gingen we meteen naar binnen.
We hadden kaarten voor één van de onoverdekte tribunes achter het doel. Vanuit hier hadden we een prima zicht op het veld en op de rest van het prachtige stadion. Het stadion heeft achter de doelen onoverdekte staantribunes. Aan één lange zijde een overdekte staantribune en de andere lange zijde heeft een overdekte zittribune. Een sterk verouderd, maar gezellig en knus stadion. Het stadion heeft een capaciteit van 21.300 toeschouwers maar vandaag waren er 19.772 op de wedstrijd afgekomen. Een opkomst waar de meeste eredivisieclubs jaloers op zijn en dit was een wedstrijd in de 2. Bundesliga.
De wedstrijd ging in de 1e helft redelijk gelijk op en beide ploegen kregen enkele goede kansen, maar gescoord werd er niet. Door het hoge tempo in de 1e helft en het warme weer was de 2e helft iets minder leuk, tot de 70e minuut. Een speler van Offenbach kreeg zijn 2e gele kaart en hij mocht de kleedkamer opzoeken.
En na deze rode kaart waren de gasten geknakt. Aachen ging vol op jacht en de gastheren wisten in een kwartier tijd 4x het net te vinden. Wat een kwartier! Aachen liep vol over Kickers Offenbach heen. De sfeer was al prima in het stadion, maar na de sensationele slotfase was het helemaal feest! Al met al was het dus een prima middag in een heerlijk stadion!
Een kort verslag, omdat ik niet meer zoveel weet van die dag. Al vind ik ook dat je soms de foto's het verhaal moet laten doen! Deze zijn te zien onder de statistieken.
Statistieken:
Datum: 26 augustus 2007
Wedstrijd: Alemannia Aachen – Kickers Offenbach 4-0
Doelpunten: 77. 1-0 Kolev, 80. 2-0 M. Lehmann, 89. 3-0 Kolev, 90. 4-0 Milchraum
Competitie: 2. Bundesliga, Duitsland
Stadion: Tivoli, Aachen(Dui)
Toeschouwers:  19.772
Entree: € 8,50

Foto’s:
2 opmerkingen:

 1. Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. We are happy to offer you a 10% discount to our Online Store if you do so. Please email me back and I would be happy to give you our link.

  Thanks!

  Frank
  frank641w@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. We are happy to offer you a 10% discount to our Online Store if you do so. Please email me back and I would be happy to give you our link.

  Thanks!

  Frank
  frank641w@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen