dinsdag 2 augustus 2011

16.07.2011 Sporting Lissabon - Telstar 3-0

                                                           

Als het seizoen er op zit, dan ben ik toch altijd blij dat het er weer op zit. Echter gaat het na een week of 3 à 4 weer kriebelen. Tegen die tijd komen de fixtures weer uit. Die zijn  altijd mooi om naar uit te kijken. Clubs promoveren en degraderen, dus er staan weer bepaalde derbies op het programma. Behalve in Nederland, want hier hebben we een verkapt promotie/degradatiesysteem en het amateurvoetbal kan mij niet bekoren.

Na het bekendmaken van de fixtures begint het voetbal langzamerhand weer. De oefenpotjes staan weer op stapel. De VI heeft ieder jaar rond die periode een mooi item in haar blad staan, genaamd pezen in de provincie. Het gros van die oefenpotjes boeien mij totaal niet. Doordat er verscheidene clubs uit Engeland, Zuid en Oost-Europa in de Hollandse weilanden neerstrijken staan er nog weleens leuke wedstrijden op het programma. Het leuke is dat deze potjes regelmatig op amateurcomplexen worden gespeeld en soms wordt je verrast door een gezellig, leuk sportpark waar je normaal niet komt.

Nu had Telstar een oefenwedstrijd tegen Ankaragücü op zaterdag 16 juli op het programma staan. Leuk, want ik woon in Almelo en ben dus niet in de gelegenheid om mijn favoriete club regelmatig aan het werk te zien. Ruim 2 weken van te voren kon een streep door de Turkse club, want Telstar gaat oefenen tegen de Portugese grootmacht Sporting Lissabon, nog beter! Lange tijd was het onbekend waar de wedstrijd gespeeld zou worden, maar een kleine week van te voren werd bekend gemaakt dat de wedstrijd in het Gelderse plaatsje Loenen gespeeld zou worden. Schijnt een leuk plaatsje in de Veluwe zijn, dus de donderdag voor de wedstrijd een restaurantje geboekt. Echter een half uur later werd de locatie gewijzigd naar het complex van Arnhemse Boys in Arnhem, oh ja de speeltijd werd ook nog even gewijzigd.

Beetje irritant al die wijzigingen, maar het blijft toch een leuk affiche voor een kleine club als Telstar. We vertrokken op tijd richting Arnhem, omdat het complex in een nieuwbouwwijk ligt en we niet zo bekend zijn in Arnhem. Na een klein uurtje waren we in Arnhem. Nu was het zoeken naar het Sportpark. Uiteraard reden we fout en reden we over een dijk langs de Rijn. We passeerden wel wat sportcomplexen, maar geen Arnhemse Boys. Uiteindelijk zaten we in Driel, dus toen maar weer terug gegaan. Bij de 2e poging vonden we het afgelegen Sportpark. Een klein half uur voor aanvang van de wedstrijd arriveerden we op de plek van bestemming. De parkeerplaats was al redelijk gevuld en er waren veel buitenlandse kentekens te zien. De auto geparkeerd en vervolgens togen we naar de ingang. De entree voor deze wedstrijd was gratis en konden zo doorlopen naar het hoofdveld. Langs het veld staat één overdekte zittribune en bovenin is een ruime kantine. Voor de rest is het erg saai, maar ja wat had ik kunnen verwachten van een nieuw sportpark in een nieuwbouwwijk. Op de hoofdtribune was het al redelijk druk en dit kwam vooral door de Portugese fans. Ook was er aardig wat pers overgekomen uit Portugal om Sporting op de voet te volgen.Om 6 uur was dan eindelijk de kick-off en de spelers werden bij de opkomst begeleid door vele groene fakkels, rookbommen en gezang van de ongeveer 250 Sporting Lissabon fans. Het totale bezoekersaantal zal tussen de 400 en 500 liggen. De wedstrijd zelf was niet veel bijzonders. De Portugezen vielen erg tegen en Telstar kon gewoon niet beter tegen de kwalitatief sterkere tegenstander. Bij rust was het 1-0 na een zeer matige eerste kwartier. De reservespelers die vanuit de spelersopgang naar de wedstrijd keken hadden weinig rust, want die werden belaagd door de Sporting supporters voor een fotootje.
Na de rust werd het spelbeeld niet veel beter en de Portugezen liepen uit naar een 3-0 overwinning. Aan het eind van de wedstrijd ging om onbegrijpelijke redenen het licht uit bij enkele Sporting spelers en mochten er 2 terecht met rood van het veld na grove charges. Na de wedstrijd werd het veld bestormd door de Portugese toeschouwers en de spelers moesten met nagenoeg iedere Sporting supporter op de foto. Wij geloofden het allemaal wel en togen in de stromende regen naar onze auto. Het zat er weer op voor vandaag.Statistieken:
Date: 16.07.2011
 Match: Sporting Lissabon(Por) – Telstar 3-0Goalscorers: 1-0 Helder Postiga, 2-0 Rubio, 3-0 van Wolfswinkel(penalty)
Competition: friendly
Ground: Sportpark De Schuytgraaf, Arnhem
Attendance:  450
Entrance: free

1 opmerking:

  1. Altijd mooi om als eerste op een nieuw blog te mogen reageren.
    Fraai begin! Hou vol!

    (PS: ik ben op de achtergrond bij footballfans.eu betrokken, zag je op twitter voorbij komen, vandaar)

    BeantwoordenVerwijderen