dinsdag 16 augustus 2011

27.03.2005 Aldershot - Woking 4-0
Één van de leukere momenten om naar Engeland te gaan is toch wel met Pasen. In een paar dagen tijd kan je dan enkele wedstrijden bezoeken. In de gunstigste gevallen van donderdag t/m dinsdag. Ik heb éénmaal een Paastrip gedaan en tijdens deze trip heb ik 2 wedstrijden bezocht. Het was de bedoeling om zaterdag, zondag en maandag een wedstrijd te bezoeken, maar een paar weken voor vertrek werden de thuiswedstrijden van Southend en Millwall van de zaterdag naar de vrijdag  verschoven. Onze eerste wedstrijd van deze trip werd de derby tussen Aldershot en Woking. Beiden op dat moment uitkomend in de Conference, de hoogste divisie in de Non-League van Engeland.
De wedstrijd was naar de 1e paasdag verschoven, omdat de wedstrijd live uitgezonden werd op Sky Sports. Van te voren hadden we al kaarten gereserveerd bij Aldershot, omdat de verwachting was dat deze wedstrijd nagenoeg uitverkocht zou raken.
Aldershot ligt met de trein nog geen uurtje ten westen van Londen. Het stadion hoefde we niet te zoeken, want deze passeerden we met de trein en het ligt op nog geen vijf minuten lopen van het station van Aldershot.

Bij het stadion was het al goed druk. We besloten om meteen naar de ticket office te gaan en onze kaarten op te halen. Echter lagen onze kaarten hier niet en werden we verwezen naar een ingang. Bij dat hek bleek een auto te staan en bij de meneer bij de auto moesten we ons melden. Onze kaarten lagen in de kofferbak. Na welkom te zijn geheten door de beste man gingen we meteen het stadion in en zochten onze plek op.

Wij hadden kaarten voor de South Stand, een prachtige oude houten tribune aan één van de lange zijden. We verbaasden ons over het veld, want volgens ons zat er tussen beide doelen toch wel een hoogteverschil van een halve meter tot een meter.

Het stadion stroomde snel vol en ook waren veel Woking fans hun club achterna gereisd. We kregen een heerlijke pot voetbal voorgeschoteld. Het spel volgde op en neer en de heren op het veld hadden ook door dat het een derby was. Ouderwets kick and rush met vliegende tackles. Aldershot was overduidelijk de betere vandaag en nadat de strom na 90 minuten ging liggen stond er een 4-0 score in het voordeel van Aldershot op het scorebord.

Na de souvenirshop te hebben bezocht verlieten wij het stadion om weer richting Londen te gaan. Nog even een pub bezoeken in Londen en de volgende dag stond Brentford – Peterborough op het programma.

Statistieken:
Date: 27.03.2005
Match: Aldershot FC – Woking FC 4-0
Goalscorers:
Competition: Nationwide Conference, Engeland
Ground: Recreation Ground, Aldershot(Engeland)
Attendance: 4,458
Ticket: -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten