dinsdag 29 november 2011

10.09.2006 Union Saint Gilloise - KV Mechelen 2-2

De dag na het bezoek aan Westfalia Herne ging ik samen met Fred(FC Den Bosch en Arsenal supporter) naar België. Union St. Gilloise speelde voor de competitie thuis tegen KV Mechelen. Fred en ik waren erg benieuwd naar de thuisclub.

De club speelt haar thuiswedstrijd in het Joseph Marienstadion in Brussel. Een vervallen stadion met een schitterende hoofdtribune naar horen zeggen. Verder schijnt het een gemoedelijke club te zijn, welke populair is bij Britse expats die werkzaam zijn in Brussel en omgeving. Met 11 landstitels is het de meest succesvolle club van voor de Tweede Wereldoorlog. Het laatste kampioenschap dateert uit het seizoen 1934/35.Na de Tweede Wereldoorlog werd het voetbal steeds professioneler, maar Union ging hier niet in mee. Anderlecht nam het stokje over van Union en deze prachtige club zakte langzaam af in het Belgische voetbal. Begin jaren tachtig kwam de club zelfs 2 seizoenen uit in de Belgische 4e klasse. De club werd 2x achtereen kampioen en kwam zodoende weer uit in de 2e klasse van België. Union degradeerde alweer snel en de club kwam tot 2004 uit in de 3e klasse. In 2004 wist de club wederom naar de 2e klasse te promoveren. Vandaag was ook een competitiewedstrijd in de Belgische 2e klasse. Volksclub KV Mechelen, die enkele seizoenen in zwaar weer heeft geleefd, kwam op bezoek.

Via Den Bosch, waar ik Fred op pikte, ging de reis naar Brussel. Evenals de dag ervoor was het weer heerlijk weer. In Brussel reden we even fout, maar we hadden het stadion al snel gevonden. Nou ja we waren in de buurt van het stadion, want de flikken hadden de straten rondom het stadion afgezet. Zo te zien verwachtte ze heel wat, want er was aardig wat politie op de been. Ook bij het stadion waren wat blokkades om de supporters gescheiden te houden. Achteraf vroeg ik me af waarvoor dit nodig was, maar goed. Wij wilden stoïcijns langs de blokkades, maar uiteraard ging dit niet zonder slag of stoot. Na een korte uitleg mochten we verder en stonden we voor de prachtige hoofdtribune. De kassa's voor de thuisvakken waren nog dicht, dus wij doken de kroeg in onder de hoofdtribune. In dit supporterscafé droop de nostalgie eraf en het leek of we jaren terug de tijd in werden geworpen. Ook haalden we de gemiddelde leeftijd behoorlijk naar beneden. Na wat drankjes genuttigd te hebben kochten we kaartjes aan de kassa en gingen het stadion in. Het stadion heeft een overdekte zittribune aan de lange zijde en aan de andere lange zijde een onoverdekte staantribune. Op beide tribunes is een gedeelte voor de supporters van de uitclub gereserveerd. Achter de doelen zijn geen tribunes meer. Als je goed tussen de struiken en bomen kijkt zie je nog overblijfselen van de oude tribunes achter het doel.

Op de wedstrijd zelf waren ongeveer 1.500 toeschouwers afgekomen en de meeste namen plaats op de onoverdekte hoofdtribune. Daar was het ook prima vertoeven, ook omdat het zonnetje op deze tribune scheen. Van de wedstrijd zelf kan ik me nog weinig herinneren, buiten dat het in 2-2 gelijkspel geëindigd is.

Het was een prima middag in een prachtig stadion. Mocht je hier nog niet geweest zijn, dan kan ik een bezoek aan het Joseph Marienstadion zeker aanraden. Mocht iemand de statistieken van deze wedstrijd hebben, dan ontvang ik deze graag.

Statistieken:
Datum: 10 september 2006
Wedstrijd: Union St. Gilloise – KV Mechelen 2-2
Doelpunten: ?
Competitie: Tweede klasse(België)
Stadion: Stade Joseph Marien, Brussel(België)
Toeschouwers:  1.500
Entree: € 10,=

Foto’s:Geen opmerkingen:

Een reactie posten