dinsdag 11 oktober 2011

03.05.2009 TuS Lingen - VfB Oldenburg 1-4

“Meister in Meppen, wir werden Meister in Meppen“In het seizoen 2008/09 heb ik met mijn vrouw een bezoek gebracht aan de wedstrijd tussen TuS Lingen en VfB Oldenburg in de Oberliga Niedersachsen West. Voor beiden ploegen was dit duel van groot belang. VfB Oldenburg ligt op ramkoers voor de titel in deze divisie en TuS Lingen heeft de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie. VfB Oldenburg is één van de 2 'grote' clubs in deze divisie. De andere club is SV Meppen. Beide clubs waren voor het seizoen de grote titelfavorieten, maar Meppen heeft al vele punten laten liggen, waardoor ze het kampioenschap wel uit het hoofd kunnen zetten.

Na een rit van een kleine 3 kwartier, door het Twentse landschap en langs de grensplaats Nordhorn, kwamen we aan in het stadje Lingen. Het Emslandstadion werd zeer eenvoudig gevonden. Het stadion heeft aan één lange zijde een overdekte zittribune en aan beide kanten van deze tribune is een onoverdekte staantribune. De rest van het veld is omzoomd door een grasdijk waar de toeschouwers plaats op kunnen nemen. Het stadion moet plaats bieden aan 7.500 toeschouwers. Één van de onoverdekte staantribunes was gereserveerd voor de Oldenburg fans.

Het klasseverschil tussen beide teams was duidelijk te merken. Na 6 opgelegde kansen viel in de 16e minuut dan eindelijk de 0-1 en niet veel later lag ook de 0-2 tegen de touwen. Vlak voor rust maakte TuS Lingen nog de aansluitingstreffer, waar het ook al 0-8 had kunnen staan.

De 2e helft stelde Oldenburg orde op zaken door in de eerste 20 minuten nog 2 doelpunten te maken. In het verdere wedstrijdverloop gebeurde er weinig. De VfB Oldenburg fans hadden grote lol de 2e helft, want de mogelijkheid zat erin dat ze kampioen zouden worden bij grote rivaal SV Meppen.

Later werd VfB Oldenburg kampioen van de Oberliga Niedersachsen West, maar moest nog met de kampioen van de Oberliga Niedersachsen Ost uitvechten wie er zou promoveren naar de Regionalligen. Verrassend werd er in een tweeluik verloren van Goslarer SC.

Statistieken:
Datum: 3 mei 2009
Wedstrijd: TuS Lingen – VfB Oldenburg 1-4
Doelpunten: 16. Littmann 0-1, 20. A. Baal 0-2, 38. Beyer 1-2, 52. Ghasemi-Nobakht 1-3, 66. Koc 1-4
Competitie: Oberliga Niedersachsen West, Duitsland
Stadion: Emsland Stadion, Lingen(Dui)
Toeschouwers:  1.000
Entree: € 10,=

Foto’s:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten