dinsdag 20 september 2011

29.08.2009 VfL Osnabrück - Carl Zeiss Jena 2-0

Op 29 augustus 2009 moest mijn Duitse soft spot, Carl Zeiss Jena, net over de grens tegen VfL Osnabrück spelen. Osnabrück is een klein uurtje rijden van Almelo en was het een goede mogelijkheid om der FCC weer eens aan het werk te zien. Leuke bijkomstigheid is dat 2 ex-spelers van Telstar, Holwijn en Smeekes, bij Carl Zeiss Jena speelden.

Met mijn vrouw en 2 vrienden van ons vertrokken we met de auto naar Osnabrück. De reis over de snelweg ging voortvarend, maar éénmaal bij Osnabrück aangekomen was het ellende. In de stad was het erg druk en we deden er bijna een half uur over om bij het stadion te komen. De auto parkeerden we op een grote parkeerplaats bij het stadion. We moesten nog even over de culturele markt, welke ook op de parkeerplaats was, om bij het stadion te komen.

We hadden besloten om plaats te nemen in het uitvak tussen de Jena supporters. Dit was inmiddels mijn 4e bezoek aan het stadion van Vfl Osnabrück, de Osnatel Arena(in de volksmond Stadion an der Bremer Brücke). Het is een sfeervol, compact stadion midden in een woonwijk.

De thuisclub, bijgenaamd the violets, hebben een trouwe achterban en op thuiswedstrijden komen altijd wel 9.000 tot 12.000 toeschouwers af. De club speelt de laatste jaren afwisselend in de 2. Bundesliga en 3. Liga(voorheen Regionalliga). In haar bestaan heeft de club nog nooit in de Bundesliga gespeeld.

Op deze wedstrijd waren 9.800 toeschouwers afgekomen, waarvan 300 tot 400 uit Jena. Het verschil met mijn vorige bezoeken is dat de club een nieuwe hoofdtribune heeft. Voorheen stond aan deze lange zijde een onoverdekte staantribune. Niet alleen is het stadion de moeite waard om te bezoeken, ook de heerlijke bratwursten zijn een aanrader. Dit is toch één van de pluspunten van het bezoeken van wedstrijden in Duitsland.

Er hing een prima sfeertje in het stadion en ook in het uitvak waar wij in stonden. Bij beide supportersgroepen veel vlaggen en veel gezang om hun clubs te supporten. De wedstrijd werd verdiend met 2-0 door de thuisploeg begonnen. Bij Carl Zeiss Jena stonden beide ex-Telstar spelers Holwijn en Smeekes in de basis.

Na de wedstrijd bleven we nog even in het uitvak, omdat er een stortbui over het stadion van Osnabrück ging. Dit was weer een goed moment om weer even een bratwurst te scoren. Even later scheen het zonnetje weer hebben wij nog een rondje stadion gedaan, nog even kort gesproken met Smeekes en Holwijn en was het weer tijd om naar Almelo te rijden.

Statistieken:
Datum: 29 augustus 2009
Wedstrijd: VfL Osnabrück – Carl Zeiss Jena 2-0
Doelpunten: 21. Lindemann 1-0, 63. Reichenberger 2-0
Competitie: 3. Liga, Duitsland
Stadion: Stadion an der Bremer Brücker, Osnabrück(Duitsland)
Toeschouwers:  9.800
Entree: € 9

Foto’s:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten