zaterdag 27 augustus 2011

25.11.2011 Wrexham FC - Chester City 2-2
Vandaag moesten we vroeg op, want de derby tussen Wrexham en Chester stond al om 12:00 op het programma. Snel even opfrissen, tasje inpakken en vervolgens was het genieten van een heerlijk engels ontbijt!

Tijdens het onbijt raakte ik in gesprek met een oudere man die een tafel naast ons zat. Hij vroeg wat de plannen die dag waren en ik vertelde hem dat we naar de voetbal zouden gaan. Hij werd meteen enthousiast en vertelde me dat ik absoluut Wrexham moest supporten. Hij komt oorspronkelijk uit Wrexham en ze konden de support erg goed gebruiken. Ook het hotelpersoneel kwam dit ter ore en werden ook meteen enthousiast. De taxichauffeuse die ons later naar het stadion zou brengen had precies hetzelfde. Iedereen leeft toch mee met de trots van North Wales en ik kreeg al een positief gevoel over deze club.


Ruim anderhalf uur voor de wedstrijd waren we bij het stadion. De kaarten lagen netjes klaar en nu was het wachten tot het stadion open zou gaan. Ik was wat foto’s aan het maken en opeens hoorde mijn vriendin mensen Nederlands praten en dit bleken 4 Nederlanders en een Belg te zijn.
Ze vertelden ons dat ze de ‘92’ willen voltooien, maar voor hun hoeft het niet noodzakelijk met een wedstrijd. Als ze een rondje om de ground hebben gemaakt en een shawl hebben dan wordt deze afgevinkt en zo hebben ze afgelopen maart 24 grounds bezocht. Lijkt me ook prachtig om het ooit te voltooien, maar ik zou het dan wel met een bezochte wedstrijd willen en niet op deze manier. Ach…. Ieder zijn eigen ding.

Na een bezoek aan de fanshop ging het stadion open en had ik geluk dat The Kop nog fier overeind staat. In tegenstelling tot eerdere berichten dat deze tribune na het einde van vorig seizoen tegen de vlakte zou gaan. Ik hoop dat deze stand het nog een aantal jaar zal gaan volhouden, want wat is het een prachttribune! Zelf zaten we op de Yale Stand. Onderwijl stroomde het publiek ook het stadion binnen en uiteindelijk kwamen er 7.687 toeschouwers op deze wedstrijd af, waaronder ruim 2.000 meegereisde Chester City fans. Leuk aantal voor een derby in League Two.
Voor aanvang van deze wedstrijd stond Wrexham op de laatste plaats en Chester op een plek die aan het eind van het seizoen recht zou geven op de play-offs. Het was de eerste wedstrijd voor de nieuwe manager van Wrexham, Brian Little.

Om 12 uur was het dan zover en ging de wedstrijd beginnen. Al snel werd duidelijk dat Chester de betere voetballende ploeg was en Wrexham het moest hebben van passie, werk en vechtlust. Voetballend zat het bij Chester erg goed in elkaar en na 27 minuten kwam Chester op voorsprong, dankzij een prachtig afstandschot van Kevin Roberts. Van een meter of 25 schuin van de goal schoot hij op doel en keeper Williams zag dat hij kansloos was en was de 0-1 een feit.

Chester bleef goed doorvoetballen en creëerde een paar goede kansen, maar door het slordig omgaan met deze kansen wisten ze niet te scoren. Wrexham gaf zich echter niet gewonnen en bleef vechten voor wat het waard was. Dit resulteerde in de 37e minuut in de gelijkmaker van Michael Proctor! Alles wat de Red Dragons een warm hart toe draagt ging compleet uit zijn dak! Ik betrapte me er zelf op dat ik ook van mijn stoel opsprong bij dit doelpunt! Iedereen werd compleet uitzinnig, prachtig gezicht!

Helaas was de feestvreugde ruim 10 minuten later gestild, want Chester wist in de 5de minuut van blessuretijd met een 1-2 voorsprong de kleedkamers in te gaan. Erg jammer, maar eerlijkheidshalve moet ik toch toegeven dat Chester een leuk voetballende ploeg is waar het een stuk beter in elkaar steekt dan bij Wrexham
Na de thee begonnen de spelers van Wrexham met nog meer vechtlust aan de 2de helft en Chester was hierdoor een beetje overdondert en kwam niet echt meer aan voetballen toe.  Met veel passie en inzet ging Wrexham op zoek naar de gelijkmaker. Ver in de 2de helft kwam deze gelijkmaker er ook, na een prachtige volley van Michael Proctor! Iedereen ging compleet door het dolle en wederom stond ik mee te feesten met de Wrexham fans.
Met nog een kwartier te gaan ging iedereen er nog eens goed voor zitten. Beide teams kregen nog wel enkele mogelijkheden, maar echt grote kansen waren er niet meer. Het bleef dan ook bij de 2-2, wat een terechte uitslag was van deze derbythriller!

 

Na de wedstrijd liepen we meteen naar het station, wat praktisch naast het stadion is, want we moesten onze vlucht in Liverpool halen. Maar deze was afgezet door de Engelse M.E. We moesten even wachten tot de Chester fans op het perron stonden en dan konden wij ook de trein nemen. Dit ging allemaal vrij ordelijk, al moest een groep Wrexham fans worden weggejaagd bij het station door de Riot Police.

Na het vertrek van de trein met de Chester fans kwam onze trein en deze keer hadden we wel de aansluiting gehaald op Chester station voor de trein naar Liverpool. De vlucht naar Amsterdam verliep ook voortvarend en uiteindelijk waren we rond half 12 thuis.

Na het bezoek aan Wrexham heb ik absoluut een zwak gekregen voor deze prachtige club!
Statistieken:
Datum: 25 november 2007
Wedstrijd: Wrexham – Chester City 2-2
Doelpunten: 27. 0-1 Roberts, 37. 1-1 Proctor, 45. 1-2 Linwood, 75. 2-2 Proctor
Competitie: League Two, Engeland
Stadion: Racecourse Ground, Wrexham(Wales)
Toeschouwers:  7.687
Entree: £ 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten