dinsdag 2 augustus 2011

09.07.11 Helderse Selectie - Telstar 1-4

                                                            De seizoensopener!


De kop is eraf, de eerste wedstrijd van het seizoen is weer bezocht en wel de kraker tussen de Helderse Selectie en Telstar. Met dank aan mijn vrouw! 2 weken voor deze pot vroeg ze aan me of ik zin had om er naartoe te gaan. Natuurlijk had ik daar zin in! We hadden nog een hotelbon, dus meteen maar een hotel in Noord-Holland geboekt.

Traditioneel is dit de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, maar vorig seizoen werd de wedstrijd op het laatste moment vanuit Telstar geannuleerd. In de aanloop naar dit seizoen had de selectie van Telstar al 2 wedstrijden in de benen. Dit was voor mij wel de eerste wedstrijd die ik kon bezoeken.

’s Middags reden we eerst langs ons hotel en vervolgens vervolgden we onze weg naar Den Helder. Alvorens we mochten genieten van de meest saaie route van Nederland(de provinciale weg tussen Alkmaar en Den Helder) hadden we eerst nog een wegonderbreking van een kleine 9 km. Maar goed tegen kwart over 6 kwamen we aan bij Sportpark de Streepjesberg. Op de parkeerplaats was het opvallend stil. Al snel werd duidelijk dat we bij de verkeerde club stonden. De wedstrijd werd niet bij FC Den Helder gespeeld, maar bij SV Watervogels. Erg jammer, want FC Den Helder heeft een prachtige tribune. Maar goed even de straat uitrijden en we waren bij Watervogels.Lichtelijk teleurgesteld liepen we het complex op bij vijfdeklasser SV Watervogels, want we hadden graag op die mooie tribune bij FC Den Helder plaatsgenomen. Na het betalen van € 2,50 entree mochten we verder. En we werden verrast want Watervogels heeft een verrotte, maar gezellige kantine en een kleine oude houten tribune langs het hoofdveld. Dit maakte toch weer veel goed!

We besloten om eerst de kantine met een bezoek te vereren en onze magen te verwennen. In de kantine was het vrij rustig en er heerste een ongedwongen sfeertje. We besloten om weer naar buiten te gaan en om plaats te nemen op de kleine, houten tribune. Daar zaten we mooi uit de wind, want ondanks de prima temperatuur stond er een forse wind. We konden ons opmaken voor een dramatisch potje zomeravondvoetbal!En uiteraard was het niet veel soeps wat we te zien kregen. Op zich is dat ook niet zo gek, want het verwachtingspatroon van de voetbalsupporter is toch wat te hoog. Vooral tegen een bij elkaar geraapte amateurselectie. Daarnaast zijn de heren net in training, zijn er verscheidene testspelers en wordt er van alles uitgeprobeerd door de technische staf.

Maar goed de wedstrijd zelf. Telstar kwam vrij eenvoudig op 0-2, maar mocht van geluk spreken dat dit ook de ruststand was. De heren gingen laks om met de kansen en Varkevisser liet zien waarom hij in het doel staat bij Telstar. De beste man had een paar heerlijke reddingen. Zoals gebruikelijk wordt er in de rust veel gewisseld en dat komt zo'n wedstrijd al helemaal niet ten goede. Uiteindelijk stond er na 90 minuten 1-4 op het scorebord.


Op deze zomerse avond wisten ongeveer 150 mensen de weg naar het Sportpark te vinden. Na de wedstrijd zochten we onze auto op en gingen we naar ons hotel. De kop van het seizoen 2011-2012 is eraf!

Statistieken:
Date: 09.07.2011
Match: Helderse Selectie – Telstar 1-4
Goalscorers: 0-1 Ornoch, 0-2 Marveggio, 0-3 Plat, 1-3 ?, 1-4 Plat(penalty)
Competition: friendly
Ground: Sportpark de Streepjesberg(sv Watervogels)
Attendance:  150
Entrance: 2,50 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten