dinsdag 11 oktober 2011

01.06.2009 Stevo - Wijhe '92 1-0

Op 2e pinksterdag 2009 werd op het terrein van de Zweef in Nijverdal de finale van de play-offs van de 2e klasse Oost gespeeld. Het duel ging tussen Stevo uit Geesteren en Wijhe '92 uit het plaatsje Wijhe. Stevo, algeheel zondagkampioen in 1994, behaalde de finale door DIO '30 en AWC te verslaan. Wijhe '92 , speelde 5 jaar terug nog in de 5e klasse en is in 5 jaar tijd 3x gepromoveerd , haalde de finale door in de 1e ronde SDUOC te verslaan en in de 2e ronde te winnen van Beuningse Boys.

Tussen half 2 en kwart voor 2 vertrok ik vanuit Almelo richting Nijverdal en rond 2 uur was ik bij het sportpark van de Zweef. Doordat ik geen internet had(dat weekend waren ze met het spoor bezig en hebben ze een kabel losgetrokken), was ik in de veronderstelling dat de wedstrijd een aanvangstijd had van half 3, maar dit bleek dus 2 uur te zijn. Gelukkig werd de wedstrijd uitgesteld vanwege de grote toestroom van het publiek en zag ik de wedstrijd in zijn geheel.

De sfeer zat er goed in op het sportpark van de Zweef en bij opkomst van de spelers werden er aardig wat fakkels afgestoken en ook het aanwezige publiek zorgde voor een leuke sfeer. Beide clubs hadden ook aardig wat fans meegenomen en er waren naar schatting 2500 tot 3000 toeschouwers. De wedstrijd zelf was vrij slecht, maar de spanning was om te snijden. Stevo had het betere van het spel en creëerde ook enkele kansen. In de 2e helft wist Stevo de 1-0 te scoren en dit bleek uiteindelijk genoeg te zijn om deze wedstrijd winnend af te sluiten. Door dit resultaat promoveerde Stevo naar de 1e klasse.

Statistieken:
Datum: 1 juni 2009
Wedstrijd: Stevo – Wijhe ’92 1-0
Doelpunten: 58. 1-0 de Groot
Competitie: Finale nacompetitie 2e klasse Oost, Nederland
Stadion: Sportpark Gagelman, Nijverdal
Toeschouwers:  2.500
Entree: € 6,=

Foto’s:Geen opmerkingen:

Een reactie posten