dinsdag 30 augustus 2011

6 mei 2007 West Bromwich Albion - Barnsley 7-0
Zondagochtend moesten we vroeg uit de veren, omdat deze wedstrijd al om 1 uur zou beginnen. Na een korte treinrit en een korte wandeling waren we weer lekker op tijd bij het stadion, waar het al redelijk druk was. Barnsley had zich al veilig gespeeld, maar toch hadden ze een aardige aanhang meegenomen naar The Hawtorns. De supporters van The Tykes lieten ook vocaal merken dat ze al veilig waren.
In het stadion was het ook al redelijk druk en wij zochten onze plekken ook op op de tribunes. De wedstrijd zouden we volgen vanaf Halfords Lane Stand. We zaten ongeveer op de middenlijn, alleen was de beenruimte een verschrikking.

De sfeer in het uitvak zat er goed in. Nagenoeg de hele wedstrijd hebben ze laten merken dat ze volgend seizoen weer in de Championship spelen. Na deze wedstrijd en de wedstrijd die ik ze eerder dat seizoen heb zien spelen(uit tegen QPR) verbaasde mij dat zeer. Maar ja de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Barnsley was al uitgespeeld, maar voor West Brom stond er nog heel wat op het spel op deze laatste speeldag. De Baggies hadden het deze middag volledig in eigen hand om de play-offs veilig te stellen. Er moest gewoon gewonnen worden.

De voetballers van West Brom hadden de boodschap begrepen. Onder aanvoering van Koren en Phillips werd Barnsley naar de slachtbank geleid en bij rust stond het 4-0 voor de Baggies. De supporters van The Tykes vonden het allemaal wel best, want they are staying up!
De 2e helft ging West Brom vrolijk verder met haar galavoorstelling en na het laatste fluitsignaal bleef de teller op 7 staan. We kregen een heerlijke pot voetbal voorgeschoteld van de Baggies. Al werd ze geen strobreed in de weg gelegd door de voetballers van Barnsley, want die waren echt bedroevend slecht vandaag. Alleen de keeper van Barnsley was bij de les deze middag, want anders waren het zeker dubbele cijfers geworden!

Na de wedstrijd nog een kleine pitch invasion, want de Baggies hadden de play-offs gehaald en als kers op de slagroom is dat ook nog eens tegen aartsrivaal Wolverhampton Wanderers.

Na de wedstrijd weer naar Birmingham gegaan en daar in een pub nog genoten van deze heerlijke voetbalshow van West Brom. Het was weer een geslaagd weekend!

Statistieken:
Datum: 6 mei 2007
Wedstrijd: West Bromwich Albion – Barnsley 7-0
Doelpunten: 21. 1-0 Phillips, 25. 2-0 Ellington(pen), 36. 3-0 Ellington, 40. 4-0 Koren, 54. 5-0 Phillips, 72. 6-0 Phillips, 75. 7-0 Gera
Competitie: Championship, Engeland
Stadion: The Hawtorns, West Bromwich(Engeland)
Toeschouwers:  23,568
Entree: £ 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten