woensdag 14 september 2011

16.08.2006 Ierland - Nederland 0-4

Ergens in mei 2006 vroeg DG aan mij of ik zin had om met hem en Spons mee naar Ierland te gaan. Op 16 augustus stond namelijk de oefenwedstrijd tussen Ierland en Nederland op Lansdowne Road op het programma. Dit was de laatste mogelijkheid om dit stadion te bezoeken, want niet veel later zou het stadion tegen de vlakte gaan en op dezelfde plek een nieuw stadion gebouwd worden. Uiteraard liet ik deze kans niet aan me voorbij gaan en boekte een vliegticket en regelde de kaarten voor de wedstrijd.

Op 16 augustus ging het wekkertje al erg vroeg want om een uur of 8 vertrok ons vliegtuig vanuit Charleroi naar Dublin. Wij hadden met elkaar afgesproken bij het tankstation van Hazeldonk om vervolgens verder te rijden naar het vliegveld van Charleroi. De reis vanaf Hazeldonk ging voortvarend en hetzelfde gold voor de vlucht naar Dublin. Op het vliegveld konden we meteen de bus naar het centrum pakken, dus alles sloot heerlijk op elkaar aan en een kleine 20 minuten later stonden we in het centrum van Dublin.

Na een korte wandeling door het centrum belandden we in Temple Bar, waar net de eerste pubs hun deuren weer openden. In deze wijk hebben we de rest van de ochtend en een groot gedeelte van de middag rond gebracht. De tijd vloog voorbij met ieders voetbalverhalen.  DG is supporter van Den Bosch en had op dat moment ook een seizoenskaart van Arsenal. Spons is Feyenoord supporter, volgt hun overal en bezoekt ook overal wedstrijden waar ter wereld. Ik sloot de rij als Telstar supporter en was net een jaar fanatiek aan het groundhoppen. Door de heerlijke verhalen vloog te tijd voorbij en was het tijd om richting het stadion te gaan.

We pakten een taxi en lieten ons bij een pub in de buurt van het stadion afzetten. Na wat drankjes en gesprekken met Ierse supporters gingen we richting het stadion. Het blijft toch heerlijk om door een woonwijk naar een stadion te lopen en in dan de tribunes te zien.

We hadden kaarten voor het vak wat bestemd was voor de Oranje supporters, welke achter één van de doelen was. Na de kaartcontrole konden we het vak op konden we het vak in en we vielen nogal uit de toon, omdat we niks Oranjes aan hadden. Een beetje buiten de toon? Nee, totaal tussen dit rariteitenkabinet! De één was nog gekker uitgedost dan de ander. Maar goed we waren er vooral voor het stadion en we zijn Nederlander, dus supporten ons landje! Al hebben we alledrie niks met die uitgedoste clowns.

Het stadion liep langzaam vol en was zeer goed gevuld voor deze oefeninterland. In het gastenvak waren ongeveer 250 Oranje supporters. Voor Oranje was het het 1e duel na de verloren achtste finale tegen Portugal op het WK in Duitsland. Voor beide landen was dit een mooie testcase in aanloop naar de EK kwalificatie voor het EK in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland.

Na de verplichtingen en de volksliederen kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Meteen werd duidelijk dat Nederland de wedstrijd serieus nam en dat het een paar maatjes te groot was voor Ierland. Uitblinker van de avond was Klaas-Jan Huntelaar. Hij maakte er een show van deze avond. Na 25 minuten mocht hij zijn eerste treffer van de avond maken en een kwartier later gaf hij een assist op Arjen Robben.

De 2e helft bleef Oranje doorgaan en na een minuut of 8 maakte Huntelaar zijn 2e treffer van de avond. In de 70e minuut zorgde hij ervoor dat van Persie kon scoren. De Ieren konden hier niks tegen overbrengen en na 90 minuten stond de eindstand van 0-4 op het scorebord.

Het was een heerlijke dag en we zagen een mooie pot voetbal in een prachtig stadion! Meestal zijn oefenwedstrijden niet veel bijzonders, maar deze avond hebben we een prima pot gezien en de ambiance in het stadion was ook aardig. Het blijft alleen jammer dat de Oranjefans niet verder komen dan Hup Holland Hup.

Na de wedstrijd gingen we weer richting Temples Bar. Daar hebben we nog een paar uurtjes doorgebracht en vervolgens gingen we weer richting het vliegveld om weer naar Charleroi te gaan. Bij thuiskomst was ik kapot(ik was om een uur of 11 in de ochtend weer thuis), maar had deze trip niet willen missen.

Statistieken:
Datum: 16 augustus 2006
Wedstrijd: Ierland – Nederland 0-4
Doelpunten: 25. Huntelaar 0-1, 41. Robben 0-2, 53. Huntelaar 0-3, 70. Van Persie 0-4
Competitie: oefenwedstrijd
Stadion: Lansdowne Road, Dublin(Ierland)
Toeschouwers:  44.000
Entree:

De foto's:Geen opmerkingen:

Een reactie posten