zondag 30 oktober 2011

29.10.2011 Excelsior '31 - HHC Hardenberg 1-0

Na de prima ervaringen van eerder deze maand bij HHC – GVVV bezocht ik ditmaal wederom een wedstrijd in de Topklasse zaterdag. Deze keer werd er koers gezet naar Sportpark de Koerbelt in Rijssen voor het Overijsselse onderonsje tussen Excelsior ’31 en HHC Hardenberg.

De clubs zijn geen onbekenden van elkaar, want voor de invoering van de Topklasse kwamen ze elkaar al regelmatig tegen in de toenmalige Hoofdklasse C. Misschien is een derby een groot woord voor deze wedstrijd, maar er is toch wel sprake van enige rivaliteit tussen beide clubs.

Voor vertrek nog even snel gekeken waar Sportpark de Koerbelt in Rijssen ligt en een kleine 20 minuten reed ik de parkeerplaats op van Sportpark de Koerbelt. Het Sportpark ligt in een bosrijke omgeving aan de zuidkant van het dorp. Na betaling van 8 euro per persoon mochten we het Sportpark betreden.

Éénmaal de kassa’s gepasseerd ligt het hoofdveld meteen aan de linkerkant. Een paar jaar terug had de club nog ambitieuze plannen om een stadion te bouwen met een capaciteit van 4.000 toeschouwers, maar hier is nog niks van terecht gekomen. Of deze plannen nog daadwerkelijk doorgaan is mij niks van bekend. Langs het hoofdveld staat een overdekte zittribune, welke plaats biedt aan 600 toeschouwers. Aan de linkerkant hiervan is een onoverdekte staantribune en aan de rechterkant een grasbult. Ook achter het doel aan de kant van de kassa’s is een grasbult waar supporters plaats kunnen nemen.

Maar voor dat wij ons stekkie gingen zoeken rondom het hoofdveld gingen we eerst rechtsaf de kantine in van Excelsior. De club heeft een niet al te grote, maar wel gezellige kantine. Het was redelijk druk in de kantine, maar dit was vooral te danken aan de fans uit Hardenberg. Er waren aardig wat supporters hun club achterna gereisd voor deze wedstrijd.

Na wat versnaperingen zochten wij een plekje op langs het veld. Niet veel later kwamen de spelers het veld opgelopen. Beide teams kunnen de punten goed gebruiken, want bij verlies zou HHC de aansluiting verliezen met de top en Excelsior zou bij verlies onderaan de middenmoot terecht komen.

Beide teams begonnen erg voorzichtig aan de wedstrijd en het leek of ze elkaar aan het aftasten waren. Helaas sudderde het voorzichtige en risicoloze begin van de wedstrijd door, waardoor het nogal slordig werd. Veel slordig balverlies aan beide kanten, weinig rust in de opbouw en er werd vaak voor de moeilijke oplossing gekozen. Hierdoor werd het voor de toeschouwers erg saai.

Na een half uur was er dan eindelijk de eerste mogelijkheid voor HHC. Een schot werd door een eigen speler van richting verandert, maar tot opluchting van alles wat Excelsior was ging de bal naast. Vlak voor rust kreeg Excelsior nog een mogelijkheid en HHC een kans, maar hier werd ook niks meegedaan. De spelers gingen dus rusten met een brilscore en de toeschouwers konden even wakker worden, want die waren in slaap gesust.

De 2e helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Het begon een stuk brutaler en zocht nadrukkelijk de aanval. Na enkele mogelijkheden was het een kwartier voor tijd eindelijk raak. Een afstandschot wist keeper Beukeveld nog te pareren, maar op de rebound van Michels moest hij het antwoord schuldig blijven, 1-0 voor de thuisploeg. Gezien de 2e helft was dit dan ook meer dan terecht.

De bezoekers, welke ik een paar weken eerder nog een hele leuke wedstrijd heb zien spelen, gaven vandaag niet thuis. Het was inspiratieloos wat de voetballers lieten zien. Als er dan ook nog een paar spelers gefrustreerd gaan lopen doen tegen het arbitrale trio, dan weet je dat het niks wordt. Wat overigens vrij onterecht was, want de drie heren leidden de wedstrijd redelijk in goede banen. Ook jammer voor de talrijke supporters die HHC achterna waren gereisd, want voor deze supporters hadden deze spelers best even de mouwen op mogen stroken. Het ontbrak bij een aantal spelers aan vechtlust, passie en inzet. Iets wat de spelers van de thuisploeg in de 2e helft wel hadden begrepen.

Je zou denken dat de spelers van HHC nog even de mouwen op zouden stropen na de 1-0 achterstand, maar niets van dit alles. De thuisploeg kwam hierdoor amper meer in gevaar en won terecht. Door het verlies verliest HHC de aansluiting met de clubs bovenin en Excelsior staat dankzij de overwinning een stuk steviger in de middenmoot. Wel een pluim voor de supporters van HHC die massaal hun club waren achterna gereisd. Ze probeerden nog een paar keer hun voetballers aan te moedigen, maar het vonkje sloeg voor niet over bij hun spelers. Een enkele uitzondering daargelaten. De supporters van Excelsior maalden hier niet om en bouwden een klein feestje na de overwinning op de provinciegenoot.

Statistieken:
Datum: 29 oktober 2011
Wedstrijd: Excelsior ’31 – HHC Hardenberg 1-0
Doelpunten: 76. 1-0 Michels
Competitie: Topklasse zaterdag
Stadion: Sportpark de Koerbelt, Rijssen
Toeschouwers:  1.500
Entree: € 8,=

Foto’s:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten