zaterdag 6 augustus 2011

29.05.11 SV Meppen - VFB Oldenburg 2-1Sinds ik in het Oosten van Nederland woon loop ik al een tijd met de gedachte om een wedstrijd van SV Meppen te bezoeken. Op foto's had ik gezien dat ze een leuk stadion hebben en deze club heeft ook nog een redelijke achterban, ondanks dat ze in de Duitse 5e divisie spelen. Naast SV Meppen haalt alleen VfB Oldenburg nog gemiddeld een redelijk bezoekersaantal. De andere clubs uit hun divisies moeten het met ongeveer 200 tot 300 toeschouwers per thuiswedstrijden doen. Beide teams hebben de afgelopen seizoenen verwoedde pogingen gedaan om te promoveren naar de Regionalligen, maar tevergeefs.

Na het bekend maken van de competitieprogramma's vorig jaar juli had ik de wedstrijden SV Meppen - VfB Oldenburg en VfB Oldenburg – SV Meppen al omcirkeld. SV Meppen - VfB Oldenburg stond voor 29 mei op het programma, dus ik hoopte dat beide teams dan nog in de race zouden zijn voor het kampioenschap. VfB Oldenburg - SV Meppen stond voor 5 december op het programma, Sinterklaasvond, dus die kon ik op mijn buik schrijven. Vanwege de weersomstandigheden werd de wedstrijd afgelast, dus ik had weer wat hoop, maar de wedstrijd is een keer of 3 verzet en uiteindelijk op een doordeweekse avond begin mei gespeeld. Deze wedstrijd heb ik dus niet bezocht.

Halverwege het seizoen zag het er niet naar uit dat Meppen mee zou gaan doen om het kampioenschap, maar na de winterstop bleven ze maar punten pakken. Uiteindelijk streden ze met Kickers Emden en BV Cloppenburg om het kampioenschap. VfB Oldenburg stelde dit seizoen teleur en bleef maar rond de 5e plek hangen.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Kickers Emden kampioen zou gaan worden, maar begin mei begonnen ze punten te morsen en de woensdag  voor SV Meppen - VfB Oldenburg moest Meppen het thuis opnemen tegen Emden. Deze wedstrijd werd door de Meppenaren gewonnen, dus dat beloofde wat voor de derby tegen Oldenburg.

Ruim een week voor de wedstrijd had ik een mail naar de club gestuurd om 2 kaarten te reserveren. Een paar dagen later kreeg ik keurig een mailtje retour dat ze 2 staanplaatsen voor me apart gelegd hadden. Ondanks dat het stadion een capaciteit heeft van 16.000 toeschouwers wilde ik niet voor verrassingen komen te staan.

Op de dag van de wedstrijd konden we mooi rustig aandoen, want de wedstrijd zou om 16:30 beginnen. Rond half 3 reden we weg uit Almelo en nog geen uur later reden we Meppen binnen. We zagen meteen een bordje waar we de auto konden parkeren en dit deden we dus ook. Nog geen 5 minuten later waren we bij het Emslandstadion. Een uur voor de wedstrijd was het al goed druk bij het stadion. Wij besloten onze kaartjes op te halen en naar binnen te gaan. De wedstrijdkaartjes waren 7 euro per stuk. Kijk dat zijn nou nog eens prijzen!Na de ingangscontrole overleefd te hebben stonden we in het stadion. We stonden naast een restaurant en bij de onoverdekte staantribune achter het doel. Aan de overzijde was ook een onoverdekte staantribune, waarvan de helft gereserveerd was voor de "Gästefans". Verder bestond het stadion uit 2 overdekte tribunes aan de lange zijdes. De hoofdtribune was een grote zittribune en de tribune aan de andere zijde was het onderste gedeelte staantribunes en het bovenste gedeelte een zittribune. Op de laatste tribune stonden ook de Ultras van Meppen. Aan catering was geen gebrek in het stadion, want naast het restaurant waren er meerdere drank en bratwurst tentjes.

Vlak voor aanvang van de wedstrijd kwam er ook nog goed nieuws uit Emden voor de Meppen supporters, want Kickers kreeg thuis op de kloten. De sfeer zat er meteen goed in, dus dit kon niet meer misgaan voor Meppen. Inmiddels was het gezellig druk in het stadion en begon de zon ook door te breken. We besloten om de 1e helft achter de goal te aanschouwen aan de kant van het restaurant. Heerlijk zo'n onoverdekte staantribune met hekken ervoor! Het niveau viel ons zeker mee, al was er maar één team die wilde voetballen en dat was de thuisclub. Na ruim een half uur spelen kwamen ze terecht op voorsprong. Ze kregen nog een paar grote kans, maar verzuimden dit verder uit te bouwen.
De sfeer zat er lekker in in het goed gevulde stadion. Volgens de officiële cijfers waren er 5.310 toeschouwers(waarvan een kleine 300 uit Oldenburg) op de wedstrijd afgekomen, maar volgens de kenners waren dit er wel een stuk of 7.000. Wij besloten om de 2e helft vanaf de onoverdekte tribune aan de overkant te aanschouwen, naast het gastenvak.Met onze koppies heerlijk in het zonnetje konden we mooi de 2e helft aanschouwen. Na een kleine 8 minuten werd het stil in het stadion, behalve in het vak naast ons. Oldenburg kwam totaal onverwachts op gelijke hoogte. De Ultras van Oldenburg hingen heerlijk in de hekken en dat zien we helaas niet meer vaak. Tijdens de 2e helft passeerde ons ook het rariteitenkabinet. Enkelingen met pruiken op de kop, de ander had een gebreide trui in de kleuren van Meppen en het spijkerjackie met logo mocht uiteraard ook niet ontbreken, heerlijk het voetbal in de lageren ligen! Niet veel later na de gelijkmaker wist SV Meppen weer op voorsprong te komen en dit zouden ze ook niet meer uit handen geven. Na het laatste fluitsignaal was er een geweldige ontlading bij de supporters in het Emsland Stadion. Ze hadden promotie weer in eigen hand! De Oldenburgfans waren wat gefrustreerd en trachtten kansloos een hek om te trekken, de Duitse politie was er snel bij en ze gaven hun poging op.Wij gingen ook langzaamaan naar de auto na een geslaagde middag. Het stadion is zeker voor herhaling vatbaar! Een week later mocht SV Meppen het kampioenschap en de promotie vieren.

Ground no. 131
Date: 29/05/2011
Match: SV Meppen - VfB Oldenburg 2-1
Competition: Oberliga Niedersachsen (5e divisie Duitsland)
Goalscorers: 37. 1-0 Baneki, 52. 1-1 Tschalumjan, 58. 2-1 Baneki
Ground: Emsland Stadion, Meppen(Dui)
Attendance: 5.310
Entrance: 7 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten