zaterdag 6 april 2013

30.03.2013 SC Rijssen - RKSV Rijssen 2-2

30.03.2013 SC Rijssen – RKSV Rijssen 2-2

Aan het begin van het seizoen bezocht ik de Rijssense derby tussen Rijssen Vooruit en RKSV Rijssen. Deze wedstrijd werd een zeer makkelijke prooi voor RKSV. Het arme Rijssen Vooruit werd met 12-0 van de mat geveegd. Nu de competitie flink op weg is, blijkt Rijssen Vooruit het slecht presterende 1e elftal in Nederland te hebben. Onlangs stond over dit team een prachtige reportage in de VI. RKSV gaat het daarentegen een heel stuk beter af. Vanaf de 1e speeldag wisten zij de koppositie te pakken en deze hebben ze niet meer uit handen gegeven.  Het is wachten wanneer ze het kampioenschap kunnen vieren.

De ploegen komen uit in de 4e klasse D regio Oost op de zaterdag. Beide verenigingen hebben voor aanvang van het seizoen 2012/13 ook het besluit genomen om van de zondag over te stappen naar de zaterdag.

Naast deze 2 clubs uit Rijssen, komt ook de plaatselijke SC uit in deze klasse. In tegenstelling tot de andere 2 clubs uit Rijssen is SC Rijssen geen onbekende in de 4e klasse. Het is inmiddels het 10e seizoen op rij dat ze uitkomen in de 4e klasse. Met Pasen stond de clash tussen SC Rijssen en RKSV op het programma. Een leuk duel om te bezoeken.

De aftrap mistte ik net, want om half drie reed ik de parkeerplaats van Sportpark Koerbelt op. Ik stapte de auto uit en de knallende opkomstmuziek kwam me tegemoet. Deze muziek kwam echter van buurman Excelsior ’31, die het deze middag op moesten nemen tegen vv Noordwijk. Excelsior ’31 liet ik letterlijk en figuurlijk links liggen en ging rechtdoor naar de kleine buurman SC Rijssen.

Ik werd hartelijk ontvangen door 3 heren en na het betalen van 3 euro mocht ik het sportpark betreden. Voor die 3 euro kreeg je er wel gratis lootjes. De prijzen en uitslag zijn me ontgaan. De wedstrijd was ondertussen al in alle hevigheid losgebarsten. Ondanks de concurrentie van de grote buurman en het koude winterse weer stonden er toch nog ongeveer 170 mensen langs het veld.

Vanaf het begin nam de thuisploeg direct het heft in handen. De oranjehemden waren hierdoor overrompeld. Zal het de druk van het aanstaande kampioenschap zijn geweest, zit er wat frustratie bij de thuisploeg of ziet SC Rijssen dit al als een echte derby in tegenstelling tot de gasten? Het antwoord kan ik er niet op geven, maar feit was wel dat SC Rijssen na 5 minuten meer dan terecht op voorsprong kwam. William Witten liet de keeper van RKSV met een heerlijk schot van buiten de 16 kansloos.

Met dank aan de keeper van RKSV, het gebrek aan scherpte bij de spelers van de thuisploeg en enkele onnodig harde overtredingen van deze heren had de voorsprong al hoger kunnen en moeten zijn in het eerste half uur. RKSV kon hier weinig tegen overzetten in het eerste half uur, maar ondanks het slechte spel en de intimidatie van enkele spelers van de thuisploeg en langs de lijn bleven ze opvallend rustig. Het laatste kwartier begon de ploeg meer te voetballen en toen lieten ze zien dat ze elkaar makkelijk kunnen vinden. Vlak voor rust werd de achterstand in een kort tijdsbestek omgezet naar een 1-2 voorsprong. De broers Loohuis wisten beide voor rust het net te vinden.

SC Rijssen trok zich niks van de flinke domper vlak voor rust aan, want al snel lag de 2-2 in het netje. Rick Aalderink passeerde een paar verdedigers van RKSV en verraste de keeper in de korte hoek. Na de gelijkmaker werden de toeschouwers op hun wenken bediend. Beide ploegen speelde vol op de aanval en creëerde een paar grote kansen, maar beide teams waren niet gelukkig in de afronding. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel en gezien het spelbeeld was dit wel terecht.

De toeschouwers hadden vandaag absoluut geen reden tot klagen. De ploegen schotelde de toeschouwers een vermakelijk pot voetbal voor en de leidsman floot een zeer goede wedstrijd. In de rust kreeg ik van de grensrechter van RKSV nog 2 seizoenskaarten voor de laatste 2 wedstrijden van de competitie om een thuiswedstrijd van hun te komen bezoeken. Erg sympathiek en kijken of het mij lukt om de laatste thuiswedstrijd van hun te bezoeken.

Statistieken:
Datum: 30 maart 2013
Wedstrijd: SC Rijssen – RKSV Rijssen 2-2
Doelpunten: 5. Witten 1-0, 35. 1-1 J. Loohuis, 42. 1-2 D. Loohuis, 47. 2-2 Aalderink
Competitie: 4e klasse D District Oost(zaterdag)
Stadion: Sportpark Koerbelt, Rijssen(complex SC Rijssen)
Toeschouwers:  170
Entree: € 3,=

Foto’s:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten