vrijdag 14 september 2012

14.07.2012 Preussen Münster - Borussia Mönchengladbach

De beslissingen in het voetbalseizoen zijn gevallen en dan is het seizoen voorbij. Na een week of 2 voetballoze weken begint het toch alweer te kriebelen. Eerst verheug je je op de fixtures voor het komende voetbalseizoen en vervolgens worden steeds meer oefenpotjes bekend gemaakt.
Er zijn altijd wel leuke oefenwedstrijden te vinden. Vaak gaan profclubs aan het begin van hun voorbereiding de provincie in en zo kom je nog eens leuke amateurclubs/complexen tegen. Er was één wedstrijd die ik erg graag wilde bezoeken en wel de wedstrijd tussen Borussia Mönchengladbach en Preussen Münster. Deze wedstrijd zou gespeeld worden in het Duitse plaatsje Alstätte, net over de grens bij Haaksbergen. Ook over de grens leefde deze wedstrijd en in een mum van tijd waren alle 3.000 kaarten verkocht.
Op de dag van de wedstrijd leken de weergoden ons goed gezind, want het was droog. De dagen ervoor was het bedroevend gesteld met het weer en voor deze dag was alleen maar regen voorspeld. We vertrokken ruim op tijd en nog geen half uurtje later waren we bij het Sportpark van de plaatselijke VfB.
We hadden verwacht dat we voor de drukte zouden zijn, maar een klein uur voor de wedstrijd was het al goed druk rondom het veld. Wat ons opviel was dat er zeer veel BMG supporters waren. Wij namen plaats schuin achter één van de doelen. Hier hadden we goed zicht op het veld en we stonden overdekt, dankzij de partytent van de bratwurst kraam. Later bleek dit een uitstekend gekozen plek, want de eerste helft kwam de regen soms met bakken uit de lucht.
Na genoten te hebben van een heerlijke braadworst begon de wedstrijd en de Bundesligist liet meteen zien dat het de sterkere ploeg was. Was op zich niet zo raar, want Preussen Münster begon niet met de basiself. De basiself hadden de avond ervoor een oefenwedstrijd tegen een andere Bundesligist, Hannover 96, met 2-0 weten te winnen. Na de wedstrijd was de trainer van Mönchengladbach hier witheet over. De reserves van Preussen Münster wisten de eerste 45 minuten de schade beperkt te houden. Ondanks een paar grote kansen wist BMG, maar twee keer te scoren.
Bij aanvang van de 2e helft begon BMG met een geheel nieuw team en bij Preussen Münster waren ook de nodige wissels, zoals zo vaak gebeurt bij een oefenduel. Hierdoor werd de wedstrijd er niet beter op en was het zeer rommelig. In de 2e helft had BMG nog meer moeite met scoren, want ondanks enkele grote kansen duurde het tot de 85e minuut het net weer wist te vinden. Dit was ook meteen de eindstand, waardoor het duel in een 3-0 overwinning eindigde voor Borussia Mönchengladbach.
Dit was een prima begin van het nieuwe voetbalseizoen.